Je kapotte Senseo-koffieapparaat weggooien? Mooi niet

« Terug naar het overzicht

Het populaire koffieapparaat van Philips wordt vaak ten onrechte bij het grofvuil gezet. Volgens experts van het Repair Café is het repareren van een Senseo niet eenvoudig, maar zeker niet onmogelijk.

Tot voor kort wisten Repair Café’s vaak geen raad met de Senseo. Dat terwijl het apparaat in bijna alle Repair Café’s regelmatig werd binnengebracht.
 
Bezoekers kunnen nu ook bij het Repair Café Bommelerwaard terecht met hun defecte Senseo bij hiervoor getrainde reparateurs.

In oktober zijn een viertal vrijwilligers van het Repair Café Bommelerwaard opgeleid tot Senseo-specialisten. Ze leerden hoe ze de koffiemachine kunnen openen, hoe die werkt, wat er allemaal kapot kan gaan en hoe ze dit kunnen repareren, liefst met nog bruikbare onderdelen van Senseo’s, die niet meer te repareren waren.

Een heuse reparatiehandleiding van wel 33 pagina’s, opgesteld door een tweetal enthousiaste vrijwilligers uit het landelijk netwerk moet hen daarbij helpen. Voor de meest voorkomende defecten werden oplossingen gezocht. Van apparaten die nog maar halve kopjes willen zetten en rode lichtjes, die niet meer stoppen met knipperen, tot een defect driewegventiel en een weigerende condensator.

De Senseo-specialisten voor Repair Café Bommelerwaard zijn Chris Laheij, Jan Albert de Haan, Eltje Homan en Hans Verheij.
21-03-2022

Repair Café Bommelerwaard weer van start…….

Repair Café Bommelerwaard gaat in Maart weer van start…….
Lees meer »